Laden...

Keuzehulp: plinten kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Vergeet de plinten niet! Een plint werkt de naad tussen je vloer en wand netjes af. Bij Carpetright kun je kiezen uit ontzettend veel soorten plinten, wat je woonstijl ook is. Het gaat van een houten plint tot plinten met reliëf. Met deze tips kies je de juiste plint voor jouw vloer.

De redenen om voor Carpetright te kiezen:

Hoe kies ik de juiste plinten?

Het lijkt misschien niet zo’n belangrijke keuze, maar plinten maken je nieuwe vloer helemaal af. Het resultaat is een strakke en prachtig afgewerkte vloer, die helemaal bij jou en je favoriete interieursmaak past. Plinten heb je niet alleen voor de mooi, maar zijn ook een praktische keuze. Hoge plinten beschermen je muur tegen vocht en krassen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plinten: van klassiek tot modern en van hoog tot laag. Onze plakplinten en decorplinten zijn er in meer dan 100 kleuren. Bij Carpetright vind je altijd de plint die bij je past.

Hoe kies ik de juiste plinten?

Het lijkt misschien niet zo’n belangrijke keuze, maar plinten maken je nieuwe vloer helemaal af. Het resultaat is een strakke en prachtig afgewerkte vloer, die helemaal bij jou en je favoriete interieursmaak past. Plinten zijn niet alleen maar mooi, maar het is ook een praktische keuze. Hoge plinten beschermen je muur tegen vocht en krassen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plinten: van klassiek tot modern en van hoog tot laag. Onze plakplinten en decorplinten zijn er in meer dan 100 kleuren. Bij Carpetright vind je altijd de plint die bij je past.

Verschillende soorten plinten

Ben je benieuwd uit welke plinten je bij Carpetright kunt kiezen?

Hoge plinten van MDF

De hoge plinten van MDF worden het meest verkocht en kun je combineren met alle harde vloeren. Kies uit vier ontwerpen: een rechte plint, een plint met een afgeronde kop, een klassieke plint met kraal en een plint met twee groefjes. 

Plakplinten van Abachi hout

Plakplinten worden vaak gecombineerd met laminaat en zie je terug in slaapkamers, de zolder en andere ruimtes in huis. De plakplinten van Carpetright zijn gemaakt van lichtgewicht en buigzaam Abachi hout. Ter vergelijking: de plinten van bijvoorbeeld een bouwmarkt zijn gemaakt van MDF.

Hoge decorplint omwikkeld met folie

Je kunt ook kiezen voor een hoge decorplint van MDF die omwikkeld is met folie. Met een keuze uit meer dan 160 kleuren kun je de kleur van je vloer zo dicht mogelijk benaderen.

Hoge plinten en plakplinten van massief eikenhout

De plakplinten en hoge decorplinten zijn ook verkrijgbaar in massief eikenhout. Deze plinten zijn duurder dan andere plinten, maar maken een parketvloer helemaal af.

Kies een plint die past bij de ruimte

Het soort plint dat je kiest is vaak afhankelijk van de ruimte en de vloer die daar ligt. Ter inspiratie: 

Plinten voor de woonkamer

Voor de woonkamer wordt vaak gekozen voor hoge plinten van MDF of massief eikenhout. De rechte en ronde MDF plinten hebben een moderne uitstraling, de plint met kraal of groefjes komt goed tot z’n recht in een klassieker interieur of jaren ’30 woning. 

Plinten voor de slaapkamer

Plakplinten worden vaak gecombineerd met laminaat en zie je terug in slaapkamers en op de zolder. Een plakplint is goedkoper dan een hoge plint en is een stijlvolle en budgetvriendelijke keuze, zeker als je in de woonkamer voor een iets duurdere optie gaat. Een groot voordeel: je kunt ze gemakkelijk zelf plaatsen.

Plinten voor de badkamer

Zoek je een plint voor de badkamer? Bij Carpetright vind je hoge, waterproof plinten van MDF in wit (RAL9010). Meer weten over vloeren voor de badkamer?

Kies de juiste hoogte van je plint

De hoogte van de plint is een kwestie van smaak, maar heeft ook te maken met de plafondhoogte van de ruimte. Over het algemeen geldt: hoe hoger je plafond, hoe hoger de plint mag zijn. De hoge MDF plinten zijn verkrijgbaar in drie maten: 7 cm, 9 cm en 12 cm hoog. De plint met een hoogte van 9 cm wordt het meest verkocht. Een decorplint is verkrijgbaar in een hoogte van 7 cm. Kies je voor hoge plinten in een kleine ruimte met een laag plafond, dan oogt de ruimte kleiner. Niet doen dus!

Kies de juiste hoogte van je plint

De hoogte van de plint is een kwestie van smaak, maar heeft ook te maken met de plafondhoogte van de ruimte. Over het algemeen geldt: hoe hoger je plafond, hoe hoger de plint mag zijn. De hoge MDF plinten zijn verkrijgbaar in drie maten: 7 cm, 9 cm en 12 cm hoog. De plint met een hoogte van 9 cm wordt het meest verkocht. Een decorplint is verkrijgbaar in een hoogte van 7 cm. Kies je voor hoge plinten in een kleine ruimte met een laag plafond, dan oogt de ruimte kleiner. Niet doen dus!

Kleur plinten kiezen

Als je hebt bepaald welke plint je wilt en wat de hoogte moet worden, rest alleen nog het kiezen van de kleur. Kies je dezelfde kleur als de vloer of volg je de kleur van de muur? Plakplinten worden vaak uitgevoerd in de kleur van de vloer, terwijl hoge plinten in de meeste gevallen wit zijn. Ook dit is een kwestie van smaak. De populaire hoge plinten zijn verkrijgbaar in twee wittinten (RAL9010 crème wit en 9016 hel wit) en zwart (RAL9005). Wil je een decorplint of plakplint, dan kun je kiezen uit meer dan 100 kleuren. De MDF plinten worden standaard geleverd met een matte folie. We kunnen de plinten ook schilderen en aflakken. Keuze genoeg dus!

Bekijk hier ons aanbod plinten

Er valt heel wat te kiezen als je op zoekt bent naar nieuwe plinten. Als je de juiste keuzes maakt, maken de plinten jouw nieuwe vloer helemaal af. We begrijpen dat je de plinten graag even in het echt wilt zien. Kom langs in een van onze Carpetright winkels door heel Nederland. Onze specialisten in de winkel helpen je graag en kunnen je alles over de plinten vertellen. We kunnen de plinten zelfs voor je plaatsen.

Bekijk hier ons aanbod plinten

Er valt heel wat te kiezen als je op zoekt bent naar nieuwe plinten. Als je de juiste keuzes maakt, maak de plinten jouw nieuwe vloer helemaal af. We begrijpen dat je de plinten graag even in het echt wilt zien. Kom langs in een van onze Carpetright winkels door heel Nederland. Onze specialisten in de winkel helpen je graag en kunnen je alles over de plinten vertellen. We kunnen de plinten zelfs voor je plaatsen.

Naar boven