Tapijttegels

Tapijt is dé klassieker onder de vloeren. Maar daarmee niet ouderwets. Nog steeds zie je in veel woonstijlen en huishoudens tapijt op slaapkamers, de trap of tapijt in de vorm van een stijlvol vloerkleed in de woonkamer. Tapijt komt op de rol (als één geheel) of in de vorm van tapijttegels. Lees verder voor alles over vloertegels van tapijt.

Wat zijn tapijttegels?

Tapijttegels zijn zacht aan de voeten en geven een ruimte een sfeervolle, warme uitstraling. Het leggen van tapijt kaan een flinke klus zijn. De tapijttegel biedt daarvoor een praktische oplossing. Deze losse, vierkante tegels van tapijt leg je met hetzelfde gemak als laminaat. De tegelvorm maakt dat je de vloer snel legt. En flexibel bent in hoe en waar je de vloer legt. Win-win!

 • Gemakkelijk en snel.
  De tegelstructuur maakt dat je ze makkelijk en snel tegen elkaar aanlegt. Dit gemak zorgt er ook voor dat de doe-het-zelver de vloer kan leggen (in tegelstelling tot gewoon tapijt). Tijdens het leggen van de tegels kan je in etappes te werk. Handig wanneer je je meubels niet ergens anders kwijt kunt (en ze moet verslepen door dezelfde ruimte) of niet veel tijd hebt.
 • Creatief en praktisch.
  Wil je een vloer in alle kleuren van de regenboog? Met het aanschaffen van verschillende kleuren tapijttegels leg je de kleuren precies zoals jij dat wilt. Met tapijttegels kun je ook heel precies looproutes, werk- en speelplekken of zitgedeeltes afkaderen.
 • Gemakkelijk mee te nemen.
  Door het gangbare formaat gooi je tapijttegels zo op je achterbank of in je kofferbak. Daarnaast kun je tapijttegels ook gemakkelijk mee verhuizen. Doordat je ze niet hoeft vast te lijmen wanneer je ze legt, zijn ze gemakkelijk her te gebruiken.
 • Stevig.
  Tapijttegels staan bekend om hun enorme stevigheid. Ze zijn goed bestand tegen veelvuldige belasting van (hak)schoenen, wielen van bureaustoelen of kinderfietsjes.
 • Duurzaam en makkelijk te vervangen.
  Een vloer van tapijttegels gaat enorm lang mee. Omdat je versleten vloertegels gemakkelijk kunt vervangen met nieuwe tegels heb je lang plezier van je tapijttegelvloer. Carpetright biedt daarnaast tapijttegels die gefabriceerd zijn in Europa en/of door recycling zijn geproduceerd. Ook in de aanschaf kun je dus duurzame keuzes maken.
 • Weinig snijverlies.
  Doordat je tapijttegels strak langs de muur kan leggen en heel precies kunt uitrekenen wat je nodig hebt qua vierkante meters heb je weinig snijverlies. Een vloer op maat!
 • Een extra isolerende werking.
  Tapijttegels zijn door hun dikte en stugheid vaak iets beter isolerend dan gewoon tapijt. Fijn voor een prettige temperatuur in grote en hoge ruimtes bijvoorbeeld.
 • Geluiddempend.
  Door de dikte van het materiaal nemen tapijttegels holle en harde geluiden weg. Ideaal voor op de trap bijvoorbeeld. Ook werken ze geluiddempend bij harde muziek en rumoer.
 • Goedkoop.
  Je kunt de hoeveelheid tapijttegels op de meter af nauwkeurig afnemen. Door de grote variatie in tapijttegels kun je het bij Carpetright zo bijzonder, duur en exclusief maken als je zelf wilt.

Wat voor soorten tapijttegels zijn er?

Carpetright biedt tapijten in allerlei materiaalsoorten. De meeste tapijten zijn gemaakt van een combinatie van materialen. Denk aan polyamide, polyester, polypropyleen, wol, sisal, et cetera. De hoogte van de pol, hoogpolig of laagpolig, en de grof- of fijnheid van de pol hebben een grote invloed op de look en feel van de tegel. Daarom is de ene tapijttegel van polyester, de andere niet. Kom naar een van onze winkels om de verschillende materialen, kleuren en dessins te zien en te voelen.

Kleuren en dessins

We bieden tegels van tapijt in nagenoeg elke kleur en print. Ga voor tapijttegels van taupe, zandkleur of beige voor die lichte, warme uitstraling. Kies voor zwart, donkergrijs, blauw of een mix daarvan voor een moderne uitstraling. Wat we nu veel zien, zijn tapijttegels in verschillende kleuren groen voor een botanisch, natuurlijk effect. Op zoek naar iets voor op een kinderkamer? Combineer twee vrolijke kleuren met elkaar. Breng de fantasie van kinderen tot leven door de verschillende kleuren te laten verspringen of te variëren in legrichting. Op zoek naar een print? Kies dan een tapijttegel met het dessin van marmer, natuursteen of hout.

Alleen de beste merken

Er zijn veel verschillende merken tapijttegels. De merken van Carpetright, zoals Quick-Step en Lano zijn divers, duurzaam en voldoen aan de kwaliteitseisen die wij belangrijk vinden. Zo garanderen we dat we altijd iets hebben wat past bij jouw wensen.

Tapijttegels kopen?

Je kunt alle kanten op met tapijttegels. Bestel verschillende vloerstalen online om op je gemak thuis de verschillende tapijttegels te bekijken. Of kom naar een van onze winkels. Onze collega’s denken graag met je mee in wat jij zoekt in praktische en esthetische eigenschappen van je vloer.

Laden...

Tapijttegels

Naar boven