Laden...

Visgraat vloeren van Carpetright

Een visgraat vloer past in bijna elke woonstijl en geeft een interieur een luxe uitstraling. Vroeger zag je houten visgraat vloeren in landhuizen en kastelen, maar tegenwoordig bestaat er visgraat laminaat, visgraat PVC, visgraat vinyl en visgraat parket. Deze vloeren zijn voordeliger dan een houten visgraatvloer én gemakkelijker te onderhouden. Met ons uitgebreide aanbod vind je altijd een visgraat vloer die bij jou en je interieur past.

  • Verkrijgbaar in vinyl, PVC, laminaat en parket
  • Zorgt voor een warme, sfeervolle basis van je interieur
  • In verschillende prijsklassen verkrijgbaar
  • Veel keuze in houtkleuren en afmetingen
  • Besteed het leggen uit aan de Carpetright plaatsingsservice

Wat is een visgraatpatroon?

Vloeren kunnen in allerlei patronen worden gelegd. Standaard worden ze in een repeterend patroon gelegd. Bij een visgraat vloer worden de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar geplaatst. Er wordt wel gezegd dat de naam verwijst naar de graat van een vis. Tegenwoordig spreken we ook wel over een visgraat vloer. Dan is er ook nog de Hongaarse punt (zie beeld hiernaast), een legpatroon dat in eerste instantie lijkt op een visgraatpatroon. Het grote verschil is dat de planken bij een Hongaarse punt in een hoek van 45 tot 60 graden worden gelegd. Een vloer met een Hongaarse punt oogt net wat klassieker dan een visgraat vloer.

Welke visgraatvloeren zijn er?

In landhuizen en kastelen werden houten vloeren vroeger vaak in een visgraatpatroon gelegd, om een ruimte nog meer uitstraling te geven. Anno 2021 is het ook mogelijk om andere vloeren in dit patroon te leggen. Denk bijvoorbeeld aan PVC, laminaat, vinyl en parket. Bij PVC, parket en laminaat worden de planken in een visgraatpatroon gelegd, terwijl vinyl is voorzien van een levensecht visgraat dessin.

Visgraat laminaat

Laminaat is ideaal om in een visgraatpatroon te leggen. De vloer heeft de warme uitstraling van hout, maar is veel onderhoudsvriendelijker. Aan een echte houten vloer hangt een prijskaartje, maar gelukkig is laminaat een stuk voordeliger. Visgraat laminaat is verkrijgbaar in verschillende breedtes. In een grotere ruimte komt een groot visgraatpatroon het beste tot z’n recht, terwijl je in een kleinere ruimte beter kunt kiezen voor een subtieler visgraatpatroon.

PVC visgraat

Een visgraat PVC vloer is dé vloer van dit moment, waarbij je kunt kiezen uit vele houtkleuren. Kies voor een visgraat PVC vloer met slanke planken of juist voor robuuste, brede planken. Net wat bij jouw woonstijl het beste past. PVC kun je verlijmen of zwevend leggen en combineren met vloerverwarming voor extra comfort. Wil je echt iets speciaals van je vloer maken? Plak PVC met een visgraatpatroon kun je afwerken met een bies en band voor een luxe uitstraling. Let op: vloeren met een klikverbinding kunnen niet met een band worden gelegd, omdat de planken bestaan uit een linker- en een rechterdeel. Meer weten over een visgraat vloer met bies? Vraag onze specialisten in de winkel om advies.

Visgraat parket 

Visgraat parket komt het dichtst in de buurt bij de klassieke vloeren die je in kastelen en chique landhuizen terugvindt. De bovenste laag is massief hout van enkele millimeters dik, de onderste laag bestaat uit multiplex. De lamelparketvloeren zijn niet te onderscheiden van volledig houten vloeren, maar wel een stuk voordeliger. Visgraat parket is prachtig in een wat ouder huis of een klassiek interieur. Voor een luxe afwerking kun je de visgraat vloer afwerken met een bies en band. De band is een rand om je visgraatvloer heen, die de lijnen van de ruimte volgt. De bies is een dun randje tussen de band en de visgraatvloer in, soms uitgevoerd in een andere kleur.

Visgraat vinyl

Vinyl is bezig aan een comeback in ons interieur en is ook verkrijgbaar in eigentijdse visgraat dessins. Kies bijvoorbeeld voor Novilon van vtwonen, dat verkrijgbaar is in breedte tot wel 400 cm. Zo haal je een stijlvolle vloer in huis voor een betaalbare prijs. Vinyl kan tegen een stootje, is gemakkelijk schoon te maken en heel comfortabel om overheen te lopen. Zeker als je de vloer combineert met vloerverwarming!

Visgraatvloer zelf leggen of laten leggen

Een vloer leggen vereist wat handigheid en dat geldt helemaal voor het leggen van een visgraat vloer. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door te kiezen voor een vloer met een klik-systeem. Het moeilijkste bij het leggen van een visgraat vloer is het bepalen van de hartlijn: een lijn in het midden van de visgraat. Deze lijn is het uitgangspunt voor het leggen van de vloer en moet kaarsrecht zijn. Heb je twee linkerhanden of wil je zeker weten dat de vloer perfect ligt? Schakel onze plaatsingsservice in.

Wat zijn de kosten voor een visgraat vloer?

De kosten van een visgraat vloer hangen af van het type vloer dat je kiest. Vinyl met een visgraatdessin is vaak de meest betaalbare optie, terwijl visgraat parket een wat duurdere vloer is. Of het nu gaat om visgraat laminaat, visgraat parket of een visgraat PVC vloer, houd er rekening mee dat je te maken hebt met meer snijverlies dan bij een standaard legpatroon. Meer weten over de kosten van een visgraatvloer? Vraag onze specialisten in de winkel om een offerte.

Onze merken

Hulp nodig bij het kiezen?

Overweeg je om een visgraat vloer voor jouw woning te kopen, dan wil je de vloer graag in het echt zien en voelen. Het is tenslotte een aankoop die bepalend is voor de sfeer in je interieur. Ga je voor een donkere visgraat vloer of toch voor de uitstraling van licht eikenhout? En voor een patroon met robuuste of slanke planken? Onze specialisten in de winkel helpen je graag met je keuze. Er zit altijd een Carpetright bij jou in de buurt. Wil je de vloeren thuis even op je gemak bekijken? Vraag dan gratis vloerstalen aan.

Hulp nodig bij het kiezen?

Overweeg je om een visgraat vloer voor jouw woning te kopen, dan wil je de vloer graag in het echt zien en voelen. Het is tenslotte een aankoop die bepalend is voor de sfeer in je interieur. Ga je voor een donkere visgraat vloer of toch voor de uitstraling van licht eikenhout? En voor een patroon met robuuste of slanke planken? Onze specialisten in de winkel helpen je graag met je keuze. Er zit altijd een Carpetright bij jou in de buurt. Wil je de vloeren thuis even op je gemak bekijken? Vraag dan gratis vloerstalen aan.

Naar boven