Vloerkleed voor op de slaapkamer kopen

Laden...

Slaapkamer vloerkleden

Met een vloerkleed op je slaapkamer maak je de ruimte helemaal ‘af’. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons aanbod.

24 van 57 producten

Pagina
per pagina

24 van 57 producten

Pagina
per pagina

Koop je vloerkleed voor op de slaapkamer bij Carpetright

Een vloerkleed is een voordelige manier om jouw slaapkamer een eigen look te geven en te pimpen. Op het gebied van vloerkleden vind je bij Carpetright ongelooflijk veel opties in het ruime assortiment. Vloerkleden in alle soorten en maten die zijn gemaakt van alle denkbare topmaterialen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een vloerkleed gaat kopen? Om je te helpen hebben we alle informatie over vloerkleden voor op de slaapkamer voor je verzameld.

Vorm

Een kleed voor op de slaapkamer koop je natuurlijk niet binnen één minuut. Er zijn veel factoren die bepalen of een vloerkleed echt bij je past en vorm is er daar bijvoorbeeld één van. Zo heb je de mogelijkheid om voor een klassieke rechthoek te gaan, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een rond vloerkleed op jouw slaapkamer of misschien wel een ovalen vloerkleed? 

Probeer je bij het kiezen van de juiste vorm goed voor te stellen hoe een vloerkleed matcht met de rest van de slaapkamer. Zo zal een relatief klein en rond vloerkleedje natuurlijk totaal anders ogen dan een rechthoekig vloerkleed van twee meter lang. Tip: ga op de slaapkamer even aan de gang met een rolletje tape. Plak de contouren van het vloerkleed dat je mooi vindt op de grond en ontdek hoe de balans is met de rest van het interieur. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan!

Kleur

Veel vloerkleden zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en dan kan het best lastig zijn om de knoop definitief door te hakken. Het is onmogelijk om voor de aankoop 100% zeker te zijn van je keuze, maar je kunt zeker enkele stappen ondernemen om dichtbij die 100% te komen! In het geval van de kleur(en) is het belangrijk dat de balans niet wordt verstoord. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijke tienerkamer waarin het nieuwe vloerkleed neergelegd gaat worden. Als het behang relatief druk is en de slaapkamer verder veel accessoires en meubels bevat, dan kan het een goed idee zijn om voor een vloerkleed met effen kleur te kiezen in plaats van een druk ogen vloerkleed.

Vergeet daarnaast vooral niet om aan het licht te denken. Zon- en kunstlicht doen ontzettend veel met een kleur. Een wit vloerkleed kan in een slaapkamer met veel grote ramen heel anders ogen dan in een slaapkamer waar vooral veel kunstlicht wordt gebruikt.

Materiaal

Een kleed op de slaapkamer kan van veel verschillende materialen zijn gemaakt. Als je rustig door het assortiment van Carpetright heen wandelt of scrollt, zie je al snel materialen als katoen, acrylaat en polyester. Ook hier is het slim om voor een samenstelling te kiezen die functioneel is goed aansluit bij jouw wensen. Wordt er elke dag veel gelopen over het vloerkleed, of ligt het vloerkleed juist ter decoratie op een plek waar je niet al te vaak komt? 

Door jezelf deze vragen te stellen, kom je er snel achter wat jouw wensen zijn. Daarnaast heb je de keuze uit hoogpolige en laagpolige vloerkleden. Laagpolig heeft als voordeel dat de vloerkleden makkelijker schoon te maken zijn, terwijl een hoogpolig vloerkleed juist weer knusser oogt en meer warmte afgeeft. Dat laatste kan precies datgene zijn waarnaar je op zoekt bent op een slaapkamer!

Van tapijt naar vloerkleed op de slaapkamer

Ronde vloerkleden, kleine vloerkleden, grote vloerkleden, heerlijk zachte vloerkleden enzovoort. Bij Carpetright vind je zeker wat je nodig hebt. En heb je moeite om het perfecte vloerkleed voor de slaapkamer te vinden? Vergeet dan niet om ook eens bij de tapijten te kijken. Bij Carpetright maken we van jouw favoriete tapijt graag een vloerkleed op maat!

Huidige filters
  1. Geschikt voor (ruimte) Slaapkamer Verwijder dit artikel
Naar boven