Laden...

Gordijnen op maat: jouw unieke touch aan iedere kamer

Niets is zo irritant als gordijnen die te kort zijn of licht dat langs de zijkant van het gordijn naar binnen valt. Alle gordijnen van Carpetright worden daarom op maat gemaakt. Zo weet je zeker dat jouw gordijnen perfect hangen. Wil je gordijnen laten maken? Dit komt er allemaal bij kijken.

Waarom kiezen om gordijnen op maat te laten maken?

Gordijnen zijn van grote invloed op de sfeer in een kamer. Oogt de ruimte kil? Gordijnen zijn hét antwoord. Hangt er een vervelende galm in huis? Gordijnstoffen dempen het geluid. Is de ruimte te licht? Dat is verleden tijd met verduisterende gordijnen op maat. 

Alle gordijnen van Carpetright worden op maat gemaakt. Dus vergeet gedoe met een naaimachine of zoomband om het gordijn in te korten. Gordijnen maken je interieur af, zorgen voor privacy en houden de zon tegen. 

Bij Carpetright kun je gordijnen laten maken speciaal voor jouw ramen. Maak een winkelafspraak of laat de thuisadviseur langs komen! 

Gordijnen op maat
Welke gordijnen kun je op maat laten maken?

Soort gordijn en confectiemethode kiezen

De keuze voor een gordijnsoort en confectiemethode bepalen grotendeels de uitstraling van je gordijn. Naast de kleur en het dessin, natuurlijk! Vaak kies je als eerste het soort gordijn. Zo kun je bij Carpetright kiezen uit vitrage, inbetweens of verduisterende gordijnen op maat

Is het duidelijk wat voor soort gordijn het moet worden, dan kies je de confectiemethode. Bij Carpetright heb je deze opties: 

  • Plooigordijnen
  • Ringgordijnen
  • Wave-gordijnen

Voor kamerhoge ramen raden we vaak plooigordijnen aan in een enkele of dubbele plooi. Door de hoogte valt de stof mooi in de plooi. Zwaardere stoffen zoals verduisterende gordijnen lenen zich goed als ringgordijn

Kies je voor een dunnere stof zoals een inbetween of vitrage? Een golvende wave-plooi heeft een chique effect. En voor wie liever geen traditionele gordijnen wil, zijn er prachtige paneelgordijnen die we op maat maken. 

Een gordijnstof kiezen

Voor onze gordijnen kun je kiezen uit prachtige stoffen. Linnen en katoen hebben van zichzelf een prachtige, natuurlijke uitstraling. Deze stofsoorten verkleuren wel iets sneller onder invloed van zonlicht en hebben een hoger krimppercentage. 


Synthetische vezels zoals viscose en polyester zijn gemakkelijk in onderhoud en slijtvast. Voor gordijnen op maat wordt vaak een mix van vezels gebruikt, zodat je van alle goede eigenschappen profiteert. Benieuwd welke materialen in jouw situatie het meest geschikt zijn?

Plissé gordijn op maat
Verduisterende gordijnen op maat

Gordijnen laten maken door Carpetright

Heb je een mooie stof op het oog? Gebruik onze raamdecoratie configurator om een offerte aan te vragen. Een adviseur neemt daarna contact met je op. Zoek je een verduisterend gordijn op maat? In de configurator kun je zien welke stoffen geschikt zijn. De configurator geeft je ook meteen een indicatie van de prijs. Handig! 

Je kunt gordijnen zelf opmeten met onze meetinstructies. Speel je liever op safe, maak dan gebruik van de opmeetservice. Onze stoffeerders komen dan bij je thuis langs om de ramen exact op te meten. Zo weet je zeker dat je nieuwe raamdecoratie straks perfect hangt. Heb je een vraag? De stoffeerder kijkt meteen met je mee voor de beste oplossing. Onze plaatsingsservice kan de nieuwe gordijnen en andere raamdecoratie ook voor je ophangen. 

Wil je gordijnen op maat bestellen? Volg onze meetinstructies om een idee te krijgen van de prijs. 

Veelgestelde vragen over gordijnen op maat

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort gordijn dat je kiest, het materiaal en de grootte van je raam. Gebruik onze raamdecoratie configurator om een idee te krijgen van de kosten en je prijs te berekenen.

Natuurlijk! Je kunt bij Carpetright niet alleen vloerstalen aanvragen, maar ook stofstalen voor onze gordijnen op maat en raamdecoratie op maat. Zo kun je jouw favoriete stoffen op je gemak thuis bekijken of gebruiken voor je moodboard.

Gebruik onze meetinstructie om je ramen goed op te meten. Deze gegevens kun je gebruiken voor het opvragen van een offerte. Langskomen in de winkel kan natuurlijk ook! Twijfel of je de maten goed hebt opgemeten? Voordat je gordijnen op maat worden besteld, komt een stoffeerder van onze opmeetservice langs om de maten definitief op te meten.

Jazeker! We komen je ramen niet alleen opmeten, maar kunnen je nieuwe gordijnen en raamdecoratie ook meteen voor je ophangen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en weet je zeker dat het in één keer goed gebeurt. Lees alles over onze plaatsingsservice.

Onze gordijnen op maat worden inclusief haken geleverd. Heb je een nieuwe roede, rail of runners nodig? Dat regelen we voor je! Gebruik de raamdecoratie configurator om een offerte op te vragen of kom langs in de winkel!

Kies een stof die bij je past
Gordijnen kopen bij Carpetright

Gordijnen op maat laten maken bij Carpetright

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over gordijnen op maat. Onze adviseurs begeleiden je stap voor stap naar jouw perfecte raambekleding. Heb je een extra groot raam, een schuifpui of een raam met een deur? Ook dan bieden we een passende oplossing. In de winkel kun je de vele stoffen bekijken. Ben je eruit? Wij maken de gordijnen op maat en komen graag op locatie langs om de exacte maten op te nemen en de situatie te beoordelen. Zo weet je zeker dat je raambekleding er straks mooi bij hangt!

Raamdecoratie van Carpetright

Gordijnen op maat laten maken bij Carpetright

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over gordijnen op maat. Onze adviseurs begeleiden je stap voor stap naar jouw perfecte raambekleding. Heb je een extra groot raam, een schuifpui of een raam met een deur? Ook dan bieden we een passende oplossing. In de winkel kun je de vele stoffen bekijken. Ben je eruit? Wij maken de gordijnen op maat en komen graag op locatie langs om de exacte maten op te nemen en de situatie te beoordelen. Zo weet je zeker dat je raambekleding er straks mooi bij hangt!

Naar boven