PVC vloeren voor in de badkamer

Laden...

Kies voor een PVC vloer in je badkamer

Wist je dat een PVC vloer in de badkamer een prachtige optie is om deze ruimte een geheel eigen look te geven? Wanneer je je voor het eerst gaat oriënteren op het gebied van een vloer voor jouw (nieuwe) badkamer, denk je wellicht meteen aan klassieke tegels. Tegels zijn en blijven populair, maar een PVC vloer is de laatste jaren ook enorm gestegen qua populariteit. Maar waar moet je precies op letten als je een PVC vloer aan gaat schaffen en welke opties heeft Carpetright voor je in petto? Lees snel verder en ontdek de antwoorden!

23 van 34 producten

Pagina
per pagina

23 van 34 producten

Pagina
per pagina

Voordelen van een PVC vloer op de badkamer

Een PVC vloer brengt ongelooflijk veel voordelen met zich mee en dat zorgt ervoor dat deze vloer automatisch geschikt is voor de badkamer. De badkamer is namelijk een ruimte in huis waarin de vloer aan bepaalde eisen moet voldoen omdat de vloer anders wordt gebruikt dan de vloeren in de rest van het huis. Zo moet de badkamervloer goed tegen vocht kunnen, geschikt zijn voor vloerverwarming en liefst ook geluiddempend zijn.

En zo komen we meteen bij het eerste voordeel van een PVC vloer in de badkamer. PVC kan namelijk goed tegen water in die zin dat het vocht niet de kans krijgt om door de toplaag heen te penetreren om zo de ondervloer te beschadigen.

Daarnaast is PVC geschikt voor vloerverwarming en dat is vooral in de badkamer een gouden combinatie. De tijden van ijskoude voeten op een tegelvloer als je ‘s morgens uit bed stapt om je tanden te gaan poetsen zijn voorgoed verleden tijd!

Een derde voordeel is het feit dat de PVC vloer geluiddempend is. Negen van de tien keer bevindt de badkamer zich op de eerste verdieping en dan is dat erg mooi meegenomen. Op de begane grond hoor je dus geen dof gebonk als iemand op de badkamer loopt.

Tot slot is het goed om nog even te benadrukken dat een PVC vloer voor de badkamer een voordelige optie is die qua dagelijks gebruik ook in de smaak zal vallen. Dit komt omdat PVC uitermate makkelijk schoon te maken heeft waardoor je in een tijdsbestek van enkele minuten weer geniet van een glanzende vloer!

Past dit wel bij mij?

Wanneer je de zoektocht naar een nieuwe badkamervloer gaat starten heb je ongelooflijk veel opties. In het assortiment van Carpetright vind je ongelooflijk veel mogelijkheden en dat betekent dat er veel te kiezen is! Maar hoe beslis je nu of een PVC badkamervloer wel écht bij je past en zorg je ervoor dat je 100% zeker kan zijn van je keuze? Het is natuurlijk onmogelijk om vooraf 100% zeker te weten dat je de juiste optie hebt gekozen, maar je kunt wel degelijk stappen ondernemen om dichtbij die 100% te komen.

De mate van succes hangt voor een groot gedeelte af van de structuur. Denk bijvoorbeeld aan de vierkanten van tegels, de strepen die je ziet bij het leggen van een PVC vloer etcetera. Zorg er dus voor dat je op dat gebied niet voor verrassingen komt te staan als je de vloer daadwerkelijk gaat leggen. Probeer een goede voorstelling te maken van datgene dat komen gaat en kies je favoriete structuur. Daarnaast speelt licht een hele belangrijke rol. Beschik je over een badkamer met veel ramen, of juist over een badkamer met een klein klapraampje en ben je voor licht vooral afhankelijk van kunstlicht? Je zult zien dat een vloer anders oogt onder zonlicht als onder fel kunstlicht. Nauw verbonden aan het licht vinden we de verschillende kleuren. Het is de bedoeling dat jouw nieuwe vloer de ruimte helemaal compleet maakt en dat de balans niet wordt verstoord. Vind je bijvoorbeeld veel traditioneel wit in jouw badkamer? Dan kan een spierwitte vloer voor overkill zorgen? Met andere woorden: laat je inspireren door de verschillende kleuren en kijk goed naar de ruimte in z’n geheel om zo de juiste keuze te maken.

Win advies in bij de experts van Carpetright

Bij Carpetright vind je letterlijk honderden opties op het gebied van badkamervloeren. Verschillende materialen, kleuren en structuren vormen het grote geheel en aan jou de misschien lastige keus om precies die vloer te kiezen waar je in lengte van jaren blij van wordt. Het is daarom helemaal niet zo raar als je moeite hebt om alles goed op een rijtje te zetten zodat je een goed beeld hebt van wat er allemaal bij jou in de badkamer mogelijk is.

Het is dan goed om te weten dat onze experts voor je klaar staan om je te helpen bij het vinden van de juiste vloer. Plan een vrijblijvende afspraak in op een moment dat het jou uitkomt en onder het genot van een kop koffie wordt dan de tijd genomen om jouw keuzes in kaart te brengen. Laat het advies op je inwerken en kies uiteindelijk voor de PVC vloer waar je het beste gevoel bij hebt! Goed idee? Neem even contact op met de klantenservice en kom langs voor een afspraak!

Liever je vloeren laten leggen? Laat je PVC vloer leggen door onze specialisten.

Huidige filters
  1. Geschikt voor (ruimte) Badkamer Verwijder dit artikel
Naar boven